Κι αν κάποιοι δεν πιστεύουν στα “θαύματα”, αν περάσουν από το εργαστήρι του καθηγητή Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα στη Λάρισα, ίσως αλλάξουν γνώμη…
Εκεί, τα τελευταία 12 χρόνια, γίνονται μελέτες προστιθέμενης αξίας των τοπικών προϊόντων και φυσικά, κυρίως της Θεσσαλίας. Μια από αυτές τις μελέτες αφορούσε στο σκόρδο του Πλατυκάμπου. Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης εστάλησαν σε μια μεγάλη Ιαπωνική εταιρεία πριν από μερικά χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ενδιαφέρον από την Ιαπωνία και, έπειτα από αλλεπάλληλες επαφές και επισκέψεις, όπως και συζητήσεις, να επέλθει η συμφωνία. Έτσι το σκόρδο της περιοχής του Πλατυκάμπου, αφού πέρασε όλα τα τεστ, θα «ταξιδέψει» στην μακρινή Ιαπωνία. Η συγκεκριμένη συμφωνία φυσικά είχε την σφραγίδα του εργαστηρίου και του ίδιου του καθηγητή κ. Κουρέτα.
Όμως, σε καμία περίπτωση οι έρευνες και οι μελέτες δεν σταματούν εκεί. Οι άνθρωποι του εργαστηρίου με επικεφαλής τον καθηγητή συνεχίζουν να εργάζονται με τα προϊόντα της Θεσσαλικής γης. Σύντομα λοιπόν, περιμένουμε κι άλλες τέτοιες συμφωνίες, που αν μη τι άλλο αποτελούν μικρά… «θαύματα», τόσο για την γεωργία όσο και για την επιστήμη, αλλά και εν τέλει για την οικονομία αυτού του τόπου.
Συνέχισε έτσι κ. καθηγητά…